A környezet
Elhelyezkedés és megközelíthetőség
A telek adottságai
Az épület jellemzői
A lakások jellemzői
Alaprajzok
Kapcsolatfelvétel

A LAKÁSOK JELLEMZŐI

A két, egyenként kb. 130 nm hasznos lakóterületű kétszintes lakás egymás tükörképe. A beltér kialakítása során a funkcionalitás és az esztétikum megfelelő arányú ötvözete vezérelte a tervezőt.

Mindkét lakásban a bejárat a konyhába torkolló előtérbe vezet, amelyből egyik irányba kisebb gardrób helységen keresztül zuhanyzós fürdőbe jutunk, a másik irányba pedig az egy gépkocsi számára bőséges helyet kínáló garázs bejáratát, illetve az emeletre vezető lépcsőt találjuk.

A konyha-étkező-nappali nyílászárókkal ugyan el nem szeparáltak, a természetes térelválasztás eszközeivel élve azonban azokat jól elhatároló kontúrokat érzékelhetünk. A tágas terasz mind a nappali, mind az étkező felől megközelíthető.

Az egyfordulós, pihenős lépcsőn az emeletet teljes szélességében metsző közlekedőbe jutunk, amelyből három háló és egy káddal és zuhanyzóval felszerelt főfürdő, illetve egy gardrób folyosó nyílik.

Az egyes helyiségek méreteit a következő táblázat mutatja:

Földszint52,20
Közlekedő7,30
Gardrób2,20
Fürdő3,40
Nappali23,00
Konyha-étkező14,50
Kamra1,80
Emelet58,00
Közlekedő8,80
Háló 112,00
Háló 211,90
Háló 312,00
Gardrób4,20
Fürdő9,20
Összesen110,20
Garázs16,50
Terasz/erkély40,00
Mindösszesen166,70

A nappaliban elsősorban hangulati elemként, bár funkcionalitását tekintve pótlólagos fűtésként is alkalmazható fatüzelésű öntöttvas kandalló helyezkedik el.

A közlekedők, a konyha-étkező, a gardróbok és a fürdők kiváló minőségű kerámialapokkal, a nappali és a hálók gőzölt bükk szalagparkettával burkoltak.

A lakások önálló fűtési és melegvíz rendszerrel rendelkeznek beleértve a mérőkészülékeket, illetve a fő elzárókat is. A hőt - a vízhez és a fűtéshez is - Radiant típusú kazán szolgáltatja, amely önálló melegvíztárolóval kiegészítve azonnal elérhető melegvizet biztosít. A hidegburkolatú helységekben padlófűtés, a parkettás szobákban pedig korszerű és takarékos lemezradiátor működik.

A lakások önálló, valamennyi helységben mozgást és a földszinti nyílászárók nyitását érzékelő, távfelügyeleti rendszerekhez köthető riasztó rendszerrel vannak ellátva.

A garázsok és a kerti kapuk mozgatásáról távirányítású Hörmann szerkezetek gondoskodnak.